Novi put i voda uskoro stižu u Vraćenoviće
Foto: Onogošt

Lijepe vijesti za sva domaćinstva

Novi put i voda uskoro stižu u Vraćenoviće

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, zajedno sa direktorom Direkcije za saobraćaj Savom Paračom, obišao je danas radove na putnom pravcu Petrovići – Vraćenovići.

Kako je ovom prilikom kazao Parača, po dinamičkom planu je napravljen do početka turističke sezone, odnosno do kraja maja mjeseca ovaj putni pravac biće završen, a ideja je da se radovima nastavi što se tiče nikšićke opštine,piše Portal Onogošt.

„U završnoj smo fazi projektovanja putnog pravca od Vilusa do Kusida. Dužina tog putnog pravca je nekih 16-17 kilometara i mislim da ćemo već narodnog mjeseca stvoriti uslove da raspišemo tender. Imamo budžetski opredijeljena i obezbijeđena sredstva i siguran sam da ćemo doći da izvođača i krenuti sa ozbiljnim poslom. Inače, mi iz Direkcije za saobraćaj smo napravili jedan, čini mi se, dobar plan koji podrazumijeva rekonstrukcije putnih pravaca od granica prema unutrašnjosti i radimo što se tiče nikšićke teritorije“, zadovoljno ističe Parača.

Takođe, kako je istakao, prokrenuli su proceduru i imaju obezbijeđena budžetska sredstva za izgradnju novog puta od Cetinja do Nikšića, međutim, trenutno postoje određene žalbe projektanata, koje će, nada se Parača, državna komisija brzo riješiti.

 „Nadam se da ćemo onda doći do projektanta i krenuti sa dokumentacijom koja bi omogućavala dalje korake i početak izgradnje tog putnog pravca. Naravno, u narednom periodu slijedi određena sanacija putnih pravaca u čitavoj Crnoj Gori, a samim tim i na teritoriji nikšićke opštine. Zima ošteti puteve, ali uradićemo sve da bismo se što kvalitetnije i što bolje pripremili za predstojeću turističku sezonu“, najavio je on.

Grbović je ipak istakao da, iako postoji obećanje da će se putni pravac Petrovići-Vraćenovići završiti do kraja maja, on bi bio zadovoljan i da to bude do jula, do početka glavne turističke sezone.

Prije asfaltiranja su, kako je rekao, iskoristili priliku da pored puta postave vodovod  prema Vraćenovićima.

„Vodovod radi svoje poslove i nadam se da ćemo to završiti u nekom brzom roku, do 15. maja, i onda bi, praktično, mogli da brzo kažemo da će voda u Vraćenovićima poteći. Tu je potrebno uraditi još dva rezervoara, jer je velika visinska razlika između Petrovića i Vraćenovića. U rezervoarima će biti pumpna postrojenja koja će tjerati vodu na ove  veće kvote. Zaista je dovesti vodu u Vraćenoviće  jedan veliki podvig, bez obzira što se ide pored puta, jer su visinske razlike velike i velika je razdaljina. Međutim, takođe smo iskoristili i već pripremamo i sprovodimo cijevi ispod puta, da u ovim zaseocima pored puta, obezbijedimo vodu“, objasnio je on.

Rade se, kako naglašava, i drugi vodovodi, pa će vodovod za Dragovoljiće krenuti  1. marta.

Direktor nikšićkog Vodovoda Velizar Vojinović smatra da će završetkom ovih radova 36 domaćinstava i oko 300 stanovnika dobiti kvalitetnu vodu.

Onogošt

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.