Podgorica: Nasilniku 30 dana pritvora
ilustracija

Fizički napad na dječaka i djevojku

Podgorica: Nasilniku 30 dana pritvora

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici, Miladin Pejović, odredio je pritvor do 30 dana Veliboru Boškoviću (33) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, saopštila je Vijestima portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Danka Ivanović Đerić.

Bošković je uhapšen u petak veče nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti.

Napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je Bošković, u društvu dva prijatelja, ispred restorana brze hrane "Gurman", nogom u glavu udario dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila. Nakon toga, pretukao je i Podgoričanku koja je pokušavala da odbrani dijete.

Nasilnik se sa svojim prijateljima dao u bjekstvo ali su ga kao i jednog od njegovih prijatelja uhvatili  građani i zadržali ih do dolaska policije.

Njegovog trećeg prijatelja, nedugo potom, policija je privela u podgorički Centar bezbjednosti.

Djevojci je pružena medicinska pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni.

 Iz policije je Vijestima nezvanično rečeno da je Bošković povratnik u vršenju krivičnih djela. On je ranije osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.