Plav: Poslednji zemljotres nije izazvao dodatnu štetu
Epicentar jučerašnjeg zemljotresa na 8 km sjeverozapadno od Plava

Plav: Poslednji zemljotres nije izazvao dodatnu štetu

Jučerašnji zemljotres od 4 stepena Rihterove skale, sa epicentrom na 8 km sjeverozapadno od Plava nije nanio dodatnu štetu toj opštini.

 Ovo je portalu Antena M potvrdio prvi čovjek tog grada Orhan Šahmanović.

“Bilo je dojava od građana da su kuće koje su bile već oštećene od prethodnog većeg zemljotresa ovim jučerašnjim potresom  su još više oštećene. Danas nijesmo dobili nijednu novu prijavu”, kazao je Šahmanović.

Podsjetimo, juče je u 14 časova i 5 minuta registrovan zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 8 km sjeverozapadno od Plava. Kako je saopšteno iz Zavoda za seizmologiju, zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području. 

Prvi čovjek Plava kazao je će konačna procjena šteta od zemljotresa koji je pogodio tu opštinu početkom januara biti završena ovih dana.

Šteta je ogromna i procijenjena je na preko 700.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.