Zagreb: Vučić dočekan uz najviše počasti i visoke mjere sigurnosti
Foto:Anadolija

Zagreb: Vučić dočekan uz najviše počasti i visoke mjere sigurnosti

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu službenu posjetu Republici Hrvatskoj. Svečani doček priređen je u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, nakon čega će uslijediti susret dvoje predsjednika i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Njemu je priređen svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne "Bože pravde".

2018021222865568330683145Web

Foto:Anadolija

Vučićeva posjeta glavnom gradu Hrvatske praćena je visokim mjerama bezbjednosti. Ulice kojima je prošla kolona sa srbijanskim predsjednikom, koji je prethodno avionom doputovao na Međunarodni aerodrom "Franjo Tuđman", bile su u potpunosti blokirane za saobraćaj, izvještava Anadolija.

2018021222865568330683164Web

Foto:Anadolija

Od jutros na jarbolima duž ulica kojima prolazi Vučićeva kolona istaknute su zastave Srbije, a cijelu posjetu obezbjeđuje veliki broj policajaca. 

Tokom dana Grabar-Kitarović i Vučić obratiće se učesnicima Hrvatsko-srpskog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori te posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku gdje će se susresti s mladima. 

Predsjednik Republike Srbije susrešće se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Drugog dana posjete Vučić će posjetiti opštinu Gvozd, naselje Vrginmost te prisustvovati skupštini Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Vučić je uoči posjete izjavio da će teme njegove posjete u Zagrebu biti pitanje nestalih, granični prelazi i odnos prema Srbima u Hrvatskoj, ali i Hrvatima u Srbiji, kao i ekonomska saradnja dvije zemlje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.