Zagreb dočekuje Vučića: Srpske zastave i snajperisti
Foto:Index.hr

Zagreb dočekuje Vučića: Srpske zastave i snajperisti

Zbog posjete srpskog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića po Zagrebu su raspoređeni snajperisti i policajci u civilu koji brinu o bezbjednosti gosta.

Kako piše hrvatski portal Index.hr, jutros je Zagreb okićen srpskim zastavama.

Prema pisanju hrvatskih medija Vučić je u 10 časova sletio na zagrebački aerodrom "Franjo Tuđman" i na putu je ka Pantovčaku, gdje ga očekuje hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na čiji poziv je i došao u dvodnevnu posjetu.

Takođe, kada Vučić stigne, na Markovom trgu trebalo je da počne protest udruženja udovica hrvatskih ratnih veterana i udruženje veterana.

Oni su, kako javlja portal, već oko devet časova počeli da se okupljaju na glavnom zagrebačkom trgu. Međutim, kako je saznao taj portal policija im nije dozvolila da se približe Markovom trgu već će morati da ostanu na Trgu bana Jelačića. 

2765712120378766497607646615617077390471470n
Foto:Index.hr 

Index.hr takođe upozorava građane Zagreba da će saobraćaj djelovima Zagreba kuda će se kretati kolona sa Vučićem i oko Pantovčaka, biti otežan i da bi trebalo da izbjegavaju te saobraćajne pravce. 

Takođe, taj portal navodi i da je Zagreb okićen srpskim zastavama.

2775090520378765897607708798965823339867625n

Foto:Index.hr 

Uobičajeno je, kako navodi Index, da se na dio puta kojim prolazi neki državnik koji je u posjeti Hrvatskoj, postavljaju zastave te države. Ali, jutros su srpske zastave osvanule po gradu, a jedna je ispred Hrvatskog narodnog pozorišta.

Svečani doček predsednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.