Zbog ubistva Olivera Ivanovića uhapšeni policajci srpske nacionalnosti

Kod njih pronađena duga devetka

Zbog ubistva Olivera Ivanovića uhapšeni policajci srpske nacionalnosti

Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koji su uhapšenizbog sumnje da nisu valjano zaštitili mjesto ubistva Olivera Ivanovića, srpske su nacionalnosti, a Osnovno tužilaštvo tražiće da im se odredi pritvor do 30 dana, izjavio je za prištinsku Gazetu ekspres tužilac Njazi Redža.

List navodi da su uhapšeni D.M. (48) i Ž.J. (48), a da je prilikom pretresa pronađen pištolj TT sa dva šaržera s devet metaka, kalibra 7,62 mm, koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Kosovsko tužilaštvo saopštilo je da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike kosovske policije.

Kosovska policija saopštila je da je do okončanja istrage donela odluku o njihovoj suspenziji.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja "zastava M70A", poznatog kao "duga devetka".

Podsjetimo, Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.