Uz pomoć OVOG trika otkrijte da li su vam cipele na štiklu udobne (VIDEO)
Ilustracija

Za dvije sekunde

Uz pomoć OVOG trika otkrijte da li su vam cipele na štiklu udobne (VIDEO)

Kupovina novih cipela na štiklu je na neki način uvijek rizik. Nikada ne znate da li će biti najudobnije na svijetu ili ćete dok ih nosite vidjeti zvijezde i proklinjati dan kad ste ih kupili.

Postoji rješenje.

Čak i cipele sa malom štiklom ili platformom mogu biti pakao. Ipak, postoji način da prije nego što ih kupite saznate da li su udobne. Svaka žena koja je luda za cipelama s potpeticom treba da zna za trik od dvije sekunde.

Radi se o razmaku između vrha štikle i djela đona gdje vam je jastučić stopala.

Što je veći razmak (idealno je 3 cm ili više), udobnija će vam cipela biti. To je zato što je ovaj razmak ključan za nagib cipele. Kada je razmak manji (2,5 cm ili manje) nagib je veći i vaša težina se prebacuje na prste. E to već boli!

Zato kada kupujete nove cipele u radnji, tražite od prodavca (ili ponesite sa sobom) metar. Ne zaboravite da je jako važno i da kupite odgovarajući broj (ne, ne ni za pola broja manje ili veće) i hodajte u njima što duže po prodavnici. 

Ukoliko kupujete onlajn, ono što možete je da izmerite monitor kompjutera i uporedite ga sa drugim štiklama na sajtu.

Takođe, dodavanje platforme od 3 cm u cipelu drastično smanjuje pritisak 56-65 odsto vaše težine na stopalo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.