Grand Kanjon: Srušio se helikopter, troje poginulo, spasioci pokušavaju da dođu do preživjelih
Foto: Twitter

Udari vjetra previše jaki i nepristupačnost terena

Grand Kanjon: Srušio se helikopter, troje poginulo, spasioci pokušavaju da dođu do preživjelih

U padu turističkog helikoptera u Grand Kanjon u američkoj saveznoj državi Arizona poginule su tri osobe, a spasioci ne mogu zbog nepristupačnog terena i loših vremenskih uslova da dođu do četvoro preživjelih, saopštila je danas policija.

Prema riječima zvaničnika iz rezervata Hualapaj Frensisa Bredlija, helikopter kompanije "Papilon ervejz" srušio se sa šest putnika i pilotom.

- Udari vjetra su previše jaki i teren je nepristupačan zbog čega ćemo veoma teško doći do preživjelih - kazao je Bredli.

DVudYZpUQAEPsaC

Foto: Twitter

Turistička agencija koja leti helikopterima je, prema riječima advokata Garija Roba, napravila velika poboljšanja u bezbjednosti svojih turista.On je dodao da se poslednji pad helikoptera turističke agencije dogodio 2001. godine.

Uzrok nesreće za sada nije poznat, kao ni to da li je pilot preživio, istraga je u toku.

Srna, Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.