Istraga ubistva Ivanovića: Privedena dva pripadnika kosovske policije
Oliver Ivanović

Pritvor 48 sati

Istraga ubistva Ivanovića: Privedena dva pripadnika kosovske policije

Zbog sumnje da nisu zaštitili mjesto zločina, privedena su dva pripadnika kosovske policije, naveo je tužilac koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

To je potvrdio tužilac Njazi Redža, prenosi RTS.

U toku je istraga o mogućim posljedicama ovakvog postupka privedenih policajaca. Imena policajaca nisu objavljena, a određen im je pritvor u trajanju od 48 časova.

Njazi je, posle, kako se navodi, nedorečenog saopštenja kosovske policije, potvrdio da su dvojica policajaca iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice privedena, te da im je određen pritvor u trajanju od 48 sati, jer nisu valjano zaštitili mjesto zločina neposredno poslije ubistva Olivera Ivanovića. 

"Bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao", rekao je Njazi prištinskom portalu Kallxo. 

Kosovska policija je ranije saopštila su oni osumnjičeni da su "manipulisali dokazima" i da im je određen pritvor do 48 sati. 

Navedeno je i da su "po nalogu izdatom od strane Osnovnog suda u Mitrovici", pretresli dvije lokacije u sjevernom dijelu grada i zaplijenili pištolj marke TT i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara. 

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.