Pas odbijao da napusti slona dok je umirao (FOTO)
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Pas odbijao da napusti slona dok je umirao (FOTO)

Pas zvani Penkejk izuzetno je važan član azila za slonove na Tajlandu otkako je pronađena na ulici prije tri godine.

"Živjela je na plaži, a drugi psi su je stalno uznemiravali", rekla je Ketrin Konor, osnivač i direktor azila "Bun Lot" koji zbrinjava stare slonove koji više ne mogu da rade. 

Kada je jedan od donatora pronašao psa, pitao je vlasnicu azila da li mogu da ga zadrže, prenosi B92.

"Naravno, rekla sam 'Da!'. Penkejk me od tada prati u stopu", objasnila je Konor. 

Prije nekoliko godina, kada je stara slonica Sao Noi umirala, njena prijateljica Bun Tong je stajala pored nje, mazeći je surlom kako bi je umirila. 

Skoro dvije godine kasnije, na samrti se našla Bun Tong, koja, srećom, takođe nije bila sama. 

Naime, kada je Penkejk shvatila da se slonica ne osjeća dobro, otišla je kod nje i provela sate pored nje. 

Bun Tong, koja je imala skoro 60 godina, provela je poslednjih pet godina u azilu, gdje je konačno imala svu slobodu i mogla da radi sve što nije mogla u ropstvu. 

"Skoro 30 godina je svakog dana satima prenosila turiste na leđima. Njena kičma bila je skoro slomljena", rekla je Konor. 

Bun Tong se ne bi odrekla života u azilu ni za šta na svijetu. Kada je legla ove nedjelje, svima je zato bilo jasno da je kucnuo njen čas. 

Ketrin i Penkejk sjele su pored stare slonice, i ostale tu sve dok nakon devet sati nije uginula. 

Foto: thedodo.com

"Penkejk se za to vreme nijednom nije udaljila. Znala je da je potrebna slonici, i zato joj je sve vrijeme pružala podršku. Sve do zalaska, kada je Bun Tong ispustila posljednji dah", zaključila je Konor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.