Šoškić: Konatar mi je rekao da će uzeti novac od staraca ili će ih ubiti
arhiva

Suđenje za ubistvo starice u Plavu i prebijanje njenog supruga

Šoškić: Konatar mi je rekao da će uzeti novac od staraca ili će ih ubiti

Marko Šoškić (24) iz Plava, jedan od optuženih za ubistvo starice Gordane Dašić (84) iz Brezojevice kod Plava i brutalnog prebijanja njenog supruga Vuka Dašića rekao je da se protivio zločinu koji se dogodio 31. maja u Brezojevicama, ali sudiji Vukomiru Boškoviću nije mogao da objasni zašto nije napustio kuću, kada je čuo da će Aleksandar Konatar (33) na smrt da ih pretuče.

Pred vijećem višeg suda juče je nastavljeno suđenje Bjelopoljcu Aleksandru Konataru (33) i Marku Šoškiću (24) iz Plava, optuženima za ubistvo starice Gordane Dašić i prebijanja njenog supruga Vuka Dašića. 

Šoškić je kazao da mu je Konatar, sa kojim se dogovorio da mu pokaže kuću koju treba da opljačka, tek na ulazu kuće rekao da će da povrijede starce, čemu se on protivio.

- Konatar mi je kazao da mu trebaju pare jer je dužan, da će uzeti novac od staraca ili će ih ubiti, na šta sam mu kazao: ,,Ti nećeš nikog ubiti, niti ja hoću tu bruku u selo“ - ispričao je Šoškić.

Šoškić je dalje ispričao da je Konatar prvo prišao starici, udario je pesnicom u glavu, a potom prešao u drugu sobu kod starca i počeo i njega da udara.

- Baba je počela da krvari i vrišti, a on mi je iz druge sobe dovikivao da joj stavim ruke na usta. Tada me baba uhvatila rukama za moje ruke i povukla pa sam pao na pod. Konatar je tada ušao kod nas i rekao da idem kod dede da vidim da li diše – ispričao je Šoškić.

Naveo je da je vidio Konatara kako udara babu pesnicama u glavu.

- Tražio je od mene da mu dodam nešto da joj zatvori usta. Dodao sam mu krpu i on joj je stavio u usta. Tada sam vidio da joj teče krv iz nosa - kazao je Šoškić.

On je kazao da je vidio starca kako se pomjera i rekao: ,,Aco, trči eno ti ga đed“.

- On je tada pošao i udario ga palicom. Baba je nekako skinula krpu i rekla mi “ Neka sine“. U tom trenutku mi je njena pljuvačka ostala po licu i meni se smučilo, pa sam prišao kod sudopere da se umijem – rekao je Šoškić. 

Kako je kazao, na glavi je imao fantomku, koja se u tom trenutku bila skinula do pola lica. Gledao je Konatara dok udara Dašić i vidio da joj je ispala krpa iz usta, kao i zubi. Konatar mu je tražio da mu pomogne da vežu Dašić i ponovo joj ugurao krpu u usta.

- Babu sam polio sokom koji sam pio, kako bih provjerio je li živa, jer mi se bilo smučilo. Aco me pitao šta radim i naredio da tražim novac po kući i da prvo odem do regala u babinoj sobi. Baba nije bila živa – kazao je Šoškić.

Ispričao je da je nakon 10 - 15 minuta vidio da Dašić ne diše.

- Acu sam rekao ajde, vidiš đed nije živ, muka mi je. Tada je Konatar prišao, legao na djeda i udario ga dva tri puta pitajući gdje su pare. Opet je otišao da traži novac i rekao da čuvam đeda. Ja sam stavio preklopni dio kreveta na djeda. Rekao sam Konataru ,,ubio si djeda ja idem“ – kazao je Šoškić.

Tvrdi da mu je Konatar prijetio da će mu njegov brat „koji je još luđi od njega, ubiti porodicu“ ako ga oda.  Šoškić je ispričao da je Konatara sačekao zajedno sa Kneževićem 29. maja te da im je tom prilikom ispričao da je opljačkao nekog Rusa i oteo 80.000 eura, od čega je kupio stan majci.

 - Bio sam u Baru gdje mi je prijatelj Božo tražio da jednom njegovom prijatelju u Brezojevice pokažem dvije kuće koje treba da se opljačkaju. Božov prijatelj David, sa kojim sam ugovorio sastanak sa Konatarom, ispričao mi je da Konatar ima iskustva u pljačkama i da je lud - kazao je Šoškić.

Knežević je kazao da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret. On je ispričao da je odbio poziv Šoškića da krene sa njima u pljačku. Ispričao je da dok su se sva trojica kretali prema selu da su i Šoškić i Konatar pričali šta su sve pljačkali te da je Šoškić je ispričao da je krao bakar i opljačkao neku kuću.

- Ujutro me saslušala policija i kazali su da se desila pljačka, ali ne i da je starica mrtva. Tek uveče, kada su me drugi put saslušali, čim sam saznao da je starica mrtva ja sam im rekao imena Šoškića i Konatara - kazao je Knežević.

Izvor:Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.