Sarajevo: Kod poznatog repera našli 5 kg skanka, pao prilikom primopredaje

Sarajevo: Kod poznatog repera našli 5 kg skanka, pao prilikom primopredaje

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv sarajevskog repera Adnana Nikšića (26), poznatog kao Sajfer, koji je prošlog mjeseca uhapšen sa pet kilograma skanka.

Optužnicom je Nikšiću na teret stavljeno da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge, za šta je Krivičnim zakonikom RS zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Nikšićev branilac, advokat Edis Mustafić, kaže da mu je optužnica tek u petak dostavljena.

- Optužnica je potvrđena 7. februara i odnosi se na neovlašćeni promet marihuane, koja je prilikom hapšenja pronađena u vozilu mog klijenta - rekao je Mustafić.

Sajfer je uhapšen 11. januara na autobuskoj stanici u Lukavici, kada je u pretresu njegovog džipa "BMV iks 5" policija pronašla pet kilograma skanka.

Droga je otkrivena u crnom koferu, koji je bio u prtljažniku džipa, a u njemu se nalazilo pet paketa skanka.

Repera su presreli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS nako što su od kolega iz Kantona Sarajevo dobili dojavu da se u Ulici Petra Mandića sprema primopredaja droge i osumnjičeni je uhvaćen u zamku.

Posle hapšenja Sajfer je mjesec dana proveo iza rešetaka, a nakon potvrđivanja optužnice pritvor mu je ukinut i pušten je da se brani sa slobode. Ročište za izjašnjenje o krivici biće zakazano u roku od mjesec dana.

Nikšić se muzikom bavi godinama, a širu popularnost je stekao tek 2016. godine, nakon što je snimio nekoliko pjesama i spotova. Među njima i pjesmu "Noćas ljubav ne spava", koju je snimio u duetu s nekadašnjim takmičarima "Iks faktora" Adnanom i Tarikom.

Nakon hapšenja Adnana Nikšića, MUP Kantona Sarajevo priveo je i njegovog brata Aliju Nikšića. U pretresu njegove kuće i automobila "ford fijesta" u opštini Ilidža pronađeno je još 4,5 kilograma skanka i oružje, a taj predmet je u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Izvor:novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.