Kako preduhitriti i izliječiti grip i prehladu
Foto: Ilustracija

Napici za jačanje imunuiteta

Kako preduhitriti i izliječiti grip i prehladu

Sezona virusa i gripa je u toku, zbog čega smo riješili da vam otkrijemo recepte najdjelotvornijih napitaka koji će vam pomoći da ojačate imunitet. S obzirom da su prirodni,možete ih koristiti i kao preventivnu metodu.

Napitak sa đumbirom 

Za ovaj napitak vam je potreban korijen đumbira. Narendajte ga i skuvajte kao čaj. Kada se malo ohladi, dodajte med i sok od limuna. 

Mlaka voda sa limunom 

Ovaj napitak se smatra izuzetno djelotvornim za cio organizam. Iscijedite limun, sipajte mlaku vodu i dodajte med. 

Napitak od cimeta 

Skuvajte cimet u vodi, ohladite ga pa dodajte med. 

Napitak sa đumbirom i kamilicom 

Izrendajte korijen đumbira i prokuvajte ga u vodi. Ostavite ga da odstoji oko pet minuta pa dodajte čaj od kamilice. Na kraju procijedite i dodajte med i sok od limuna. 

Napitak od šargarepe 

U sokovnik ubacite 600 gr šargarepe, dva grejpfruta i tri pomorandže (možete uzeti i druge citruse). Ako nemate sokovnik isjeckajte ove namirnice u blenderu, pa dodajte malo vode, piše Super Žena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.