Trifunović: Kada dođe moj čas, volio bih da me ti sačekaš
Nebojša Glogovac

Kolege i prijatelji neutješni

Trifunović: Kada dođe moj čas, volio bih da me ti sačekaš

Vijest o smrti glumca Nebojše Glogovca potresla je javnost u regionu. Mnogi prijatelji, kolege i poštovaoci glumčevog lika i djela opraštaju se od Glogovca na društvenim mrežama.

Među prvima se na "Tviteru" oglasio glumac Sergej Trifunović, koji se potresnom porukom oprostio od prijatelja i kolege: 

- Ne znam šta bih ti rekao što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je da kada dođe moj čas, volio bih da me ti sačekaš.

Glumica Sloboda Mićalović-Ćetković uputila je kolegi i kumu posljednju poruku putem društvene mreže "Instagram":

"Kume moj dobri, neka te anđeli čuvaju".

Foto: Instagram

Od glumca se oprostila koleginica i prijateljica Nataša Ninković potresnom porukom i fotografijom na "Instagramu". 
- Sa Anđelima mili moj - napisala je glumica. 

RUŽA NA ULAZU U ZGRADU

Ispred porodičnog stana u kojem je Nebojša živio sa partnerkom Milicom Šćepanović i njihovom ćerkicom Sunčicom vlada muk, samo jedna ruža stoji na ulazu zgrade.

Foto: Novosti.rs

Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je danas njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Iz JDP-a ističu da je Glogovac bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u istoriji srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspjehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obilježili svoje vreme, ostajući u trajnom naslijeđu budućih pokolenja.

Otišao je jedan od najboljih glumaca u regionu, vrhunski umjetnik i predvodnik svoje generacije u stvaralačkim okvirima, rekao je danas Tanjugu dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, povodom smrti Nebojše Glogovca.

"Mnogo volim film "Hadersfild" u kojem je Glogovac igrao, zatim njegova uloga oca Milutina u televizijskoj seriji "Moj rođak sa sela", pa siloviti start karijere u filmu "Ubistvo sa predumišljajem"...Glogovac je odigrao tu sjajnu ulogu oca Milutina u kojoj ženi na umoru peva pesmu iz mladosti...Nenadoknadiv gubitak za našu kulturu" kazao je Zelenović.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.