Stanić: Ne brinite za SDP
Mirko Stanić

Povodom zabrinutosti partija na vlasti za sudbinu SDPa

Stanić: Ne brinite za SDP

Socijaldemokratska partija će istrajati u svom zalaganju da Crna Gora postane zemlja koja će biti ugodno mjesto za život svih njenih građana, kaže za Kodex portparol partije Mirko Stanić.

To podrazumijeva da imaju dobra primanja, siguran posao i pravdu kao osnovu društvenog uređenja. Sve ono što u ovom momentu ne rade DPS i sateliti koji su osnovani da bi im dali podršku, kaže Stanić i naziva bizarnim da se za "zdravlje" partije u opoziciji pitaju partije na vlasti, ali Crna Gora dostiže i tu dozu političke ironije.

“Rezultat SDP-a u Ulcinju i Beranama je mogao biti i bolji ali je ostvaren u mjeri mogućeg. U Ulcinju se očigledno desila organizovana prevara jer je poništeno preko 40 listića na kojima je zaokružen SDP, a da je na kraju za ulazak u parlament nama potrebno samo 6 glasova. To govori o želji nekih da se na svaki način obračunaju sa progresivnim dijelom društva, koji neće kupovinom glasova, zastrašivanje, prijetnjama i pritiscima ostvarivati svoje političke ciljeve.” komentariše Stanić izborna dešavanja u lokalu i zabrinutost DPSa i SDa za političku budućnost njegove partije.   

U Beranama SDP ni ranije nije imala odbornika, a sada je naša koalicija bila najbliža ulasku u loklani parlament, tako da nam ostaje da i dalje radimo na tome da ideje koje zastupamo dobiju jaču podršku i u tom gradu, kaže Stanić i dodaje da je gotovo je sramotno to što su pojedini predstavnici DPS-a ili njihovog koalicionog partnera radili kad su u pitanju pritisci prema građanima a ko do sada nije vjerovao u to može poslušati snimak na kojem se ubjeđuje kandidat SDP da ode sa liste kako bi zauzvrat dobio zapošljenje za ženu. Takvih slučajeva je bilo desetine i pod "posebnim mjerama" su bili članovi SDP-a, simpatizeri i glasači naše partije, kaže Stanić.

“U uslovima u kojima se lokalni izbori doživljavaju kao mjesto obračuna, koji je sve samo ne politički, gubi se smisao političke utakmice i ne može se govoriti o elementarno slobodnim i fer izborima. I pored svih pritisaka, politika partija na vlasti dobija sve manju i manju podršku, ali je to njihova briga u susret većem broju izbora koji slijede. DPS i sateliti koriste različito održavanje lokalnih izbora, kako bi svu državnu infrastrukturu zloupotrijebili na malom području. Tako se stotine direktora, ministara, službenika umjesto svojim poslom, bavi obilaskom sela i domaćina, obećanjima i zloupotrebama, umjesto da rade ono za što ih građani Crne Gore plaćaju.” konstatuje Stanić.

Zbog toga je jasno, poručuje Stanić, da će ova politika doživjeti ubjedljiv poraz na prvim narednim izborima na kojima će glasati veći broj birača, kao što su izgubili Kotor ili Budvu jer u proteklom periodu pokazuju da su spremni samo da dalje ekonomski uništavaju obične građane Crne Gore, dok tajkuni duguju 700 mil eura poreza.

“Građani sve više podržavaju one koje žele da povećaju minimalne i ostale zarade, uvedu progresivni porez za milionere ili naplate porez tajkunima, a sve manje one koji povećavaju PDV, podižu visinu akciza, ukidaju dječije dodatke i tome slično. Zbog toga SDP ima snagu i budućnost i kad je u opoziciji, dok se za njih zna - onog momenta kad više ne budu na vlasti, svi će odreda tvrditi da nikad nijesu bili u DPS-u ili satelitima, kao što danas tvrde da niko od njih nije bio za Miloševića i napad na Dubrovnik.” kaže Stanić za Kodex.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.