Brži internet za sve građane i  dostupnost većem broju domaćinstava

CEDIS i Telemach potpisali ugovor o korišćenju stubova

Brži internet za sve građane i dostupnost većem broju domaćinstava

U skladu sa propisima Evropske unije za omogućavanje bržeg razvoja širokopojasnog pristupa - mreže za brzi prenos podataka, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Telemach potpisali su ugovor o korišćenju CEDIS-ovih niskonaponskih stubova i optičke infrastrukture.

Zahvaljujući ovoj saradnji, Telemach će postati dostupan značajno većem broju domaćinstava.

„Distributivna elektroenergetska infrastruktura stiže do svakog crnogorskog domaćinstva što je i najveća prednost izbora CEDIS-a za partnera, a pored toga ugovorena cijena korišćenja naše optičke infrastrukture i niskonaponskih stubova je trenutno najpovoljnija na tržištu. Dakle, rezultat naše saradnje je mogućnost korišćenja digitalnih usluga televizije i brzog interneta po konkurentnijim cijenama i dostupnost većem broju crnogorskih domaćinstava, što je u potpunosti usklađeno sa društveno-odgovornom orijentacijom naše kompanije“, istakli su iz CEDIS-a.   

Telemach je pokrenuo novi investicioni ciklus, kako bi povećao dostupnost svojih digitalnih usluga, prije svega TRIO paketa, koji čine najbrži internet, televizija sa najtraženijim kanalima i fiksna telefonija sa najnižom pretplatom, uz svoj već široko dostupan TV servis Total TV.

Zahvaljujući tome što je CEDIS dozvolio korišćenje stubova, građani sada imaju veći izbor operatora, objašnjavaju u Telemach-u.

„Želimo da se zahvalimo predstavnicima CEDIS-a na profesionalnom i pozitivnom pristupu, koji su na čelu sa svojim izvršnim direktorom Zoranom Đukanovićem, iskazali tokom pregovora. Potpisanim ugovorom je stvoren i temelj za ugovore drugih javnih kompanija koje posjeduju telekomunikacione kapacitete sa svim zainteresovanim stranama i to na fer i transparentan način. U ovom trenutku, stekli su se uslovi za značajno  brže širenje naše mreže, čime ćemo izaći u susret zahtjevima brojnih korisnika, kojima smo ranije bili nedostupni. Brži internet za sve građane CG je jedna od osnovnih ljudskih potreba koja sve više, prema svjetskim relevantnim analizama, postaje preduslov za hvatanje koraka Crne Gore sa digitalnom svjetskom ekonomijom znanja,“ saopštili su iz Telemach-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.