Poslije sniježnih padavina Pariz okovan ledom(FOTO)

Neuobičajeno niske temperature

Poslije sniježnih padavina Pariz okovan ledom(FOTO)

Poslije sniježnih padavina poslednjih dana na širem području Pariza, glavni grad i sjeverni dio Francuske osvanuo je danas pod ledom.

I temperatura je" neobičnih" minus deset u Parizu, javio je radio Frans enter a prenosi Beta.

Brojna vozila ostala su blokirana na putevima od utorka uveče, posebno u jugozapadnom dijelu Pariza. Meteorolozi su za danas predvidjeli temperaturu od minus deset do minus 12 stepeni Celzijusa za Pariz i okolinu, što je neuobičajeno niska temperatura za glavni grad.

8394

Foto: Shutterstock

Pariska prefektura savjetovala je građane da ne koriste svoja vozila, dok je gradski prevoz poremećen, sa vozovima koji će kasniti i zatvorenim autobuskim linijama u pojedinim dijelovima grada.

Kompanija Er Frans danas je otkazala nekoliko letova na pariskom aerodromu "Šarl de Gol", dok druge aviokompanije savjetuju putnicima da se prije dolaska na aerodrom raspitaju da li će njihovi letovi kasniti ili biti otkazani.

3500

Foto: Reuters

Na glavnim željezničkim stanicama odakle kreću vozovi na duže međugradske relacije, saobraćaj se odvija uz kašnjenja od 30 minuta do sat vremena. 

U pojedinim dijelovima Pariza su zatvorene škole.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.