Kovačević: Dječak bio dva dana u KCCG, tri ljekara brinula o njemu
Zorica Kovačević

Ako se utvrde propusti slijede rigorozne kazne

Kovačević: Dječak bio dva dana u KCCG, tri ljekara brinula o njemu

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević potvrdila je da je dječak koji je preminuo prije dva dana usljed prebijanja, bio u KCCG ne samo šestog, već i sedmog januara.

Saopštila je da će, ukoliko Tužilaštvo utvrdi da je bilo propusta ljekara u slučaju petnaestomjesečnog J.P, preduzeti rigorozne mjere. Dodala je da ne želi da prejudicira, ali da odgovorno tvrdi da je djetetu pružena adekvatna zdravstvena zaštita.

"Mogu da vam kažem da smo mi juče i danas dostavili tužilaštvu dokumentaciju kojom smo raspolagali u Institutu za bolesti djece i u Kliničkom centru. Tačno je da je dijete u našoj ustanovi boravilo 6. i 7. januara i želim da kažem da je djetetu pružena adekvatna zdravstvena zaštita. Odgovorno tvrdim da je djetetu pruženo sve što je bilo potrebno i sve što su tri ljekara koja su tada ordinirala, procijenila da treba bilo u Institutu za bolesti djece ili u Kliničkom centru" kazala je Kovačević, prenosi portal Antena M.

Poručila je da  će, ukoliko tužilaštvo utvrdi da je bilo propusta, preduzeti rigorozne mjere 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.