Nikšić: Rasvijetljeno 6 krađa, procesuirano 6 lica
ilustracija

Nikšić: Rasvijetljeno 6 krađa, procesuirano 6 lica

Službenici policije Nikšića su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti imovniskih delikata, rasvijetlili šest krivčnih djela, i to dvije teške krađe i četiri krađe. Tom prilkom nadležnom tužiocu službenici policije su procesuirali šest lica osumnjičenih za ova krivična djela.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili šest krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, koja su počinjena u u januaru 2018. godine, saopštila je Uprava policije.

Uhapšen je D.A. (50) iz Nikšića, zbog sumnje da je, 14. januara provalio u stan koji koristi S.B. i otuđio veću količinu muške, ženske i dječije garderobe i drugu raznu tekstilnu robu. 

"Pretresom stana osumnjičenog D.A, policijski službenici su pronašli  dio otuđenih stvari koja je vraćena vlasniku. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću je naložio da  se D.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa", navodi se u saopštenju.

B.K. (23) iz Nikšića uhapšen je  sumnje da je 21. januara provalio u podrum koji se nalazi u sklopu porodične kuće u Nikšiću, koju koristi V.V. i tom prilikom otuđio mašine za obradu kamena i razne alate koje je potom prodao na otpad sekundarnih sirovina.

"Kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da je B.K. iz prizemlja hotela „Onogošt“ u Nikšiću, na kojem su izvođeni radovi na adaptaciji „Mliječnog restorana“, ušao kroz otvoren prozor i otuđio više komada skupocjenog električnog alata, brusilice i bušilice. Državni tužilac u ODT u Nikšiću je nakon saslušanja za B.K. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog sumnje da je počinio ova krivična djela", stoji u policijskom saopštenju.

Policija je krivičnu prijavu u redovnom postupku podnijela protiv F.M. (25) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je, . januara počinio krivično djelo krađa na štetu otpada sekundarnih sirovina „SS Alga“ DOO.

"On je tom prilikom otuđio, sumnja se, 12 alumijskih felni od putničkih  motornih vozila. On je, od strane službenika policije, pronađen istog dana kada je sa V.B, kojeg je, sumnja se, angažovao kao vozača, utovarao otuđene felne. Službenici CB Nikšić su otuđene aluminijske felne vratili vlasniku", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, D.Š. je uhapšena i privedena nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa, a nakon saslušanja državni tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Ona je, kako se sumnja, 10.01.2018. godine, ušla u porodičnu kuću D.K, koja je bila otključana, i tom prilikom otuđila garderobu. Službenici CB Nikšić su pronašli otuđenu garderobu i vratili je vlasniku.

Nadalje, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa počinjenog 14.01.2018. godine, službenici CB Nikšić su došli do sumnje da su F.N. (22) i M.Z. (21), oba iz Nikšića, počinili ovo krivično djelo. Oni su, kako se sumnja, u toku noći sa zgrade Stara Varoš, u ulici Stojana Kovačevića, otuđili tri spoljne kamere. Državni tužilac u ODT u Nikšiću naložio da se protiv ovih lica podnese krivična prijava  u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa", saopšteno je iz UP.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.