Majka pred tužiocem iznijela šokantne detalje, Šišić bebu tukao pesnicama?
Privođenje Šišića, foto:rtcg.me

Pokrenuta peticija za doživotni zatvor za majku i očuha nesrećnog dječaka

Majka pred tužiocem iznijela šokantne detalje, Šišić bebu tukao pesnicama?

Pravda za Pavla - je naziv onlajn peticije koja je danas pokrenuta a kojom se traži doživotni zatvor za očuha i majku brutalno ubijenog 15-mjesečnog dječaka.

"Tražimo pravdu za malog Pavla koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici! Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život", navedeno je u opisu peticije .

Dječak P. J. starosti 15 mjeseci, preminuo juče od posljedica batina.

Policija je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, uhapsila Nermina Šišića (27) iz Tuzle, nastanjenog u Podgorici, kao i dječakovu majku Jelenu Jovović (33), zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza.

Za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Šišiću prijeti kazna do 40 godina, dok majka može biti osuđena do osam godina.

Nermin Šišić i Jelena Jovović, osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta, saslušani su kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

Majka Jelena je pred tužiocem izjavila da je znala da njen nejvenčani suprug tuče Pavla, jer mu je smetao plač bebe.

Šišić se branio ćutanjem, a Jovovićeva je detaljno pred tužiocem iznijela šokantne detalje, počev od toga da je njen nevjenčani suprug svaka dva-tri dana tukao njenog sina stisnutom pesnicom u lice jer je tvrdio da dijete plače iz hira, pišu Večernje Novosti.

Dijete je tukao često i u njenom prisustvu, zbog čega se, kako je majka rekla, svađala sa njim. Ona nije mogla da objasni zbog čega nasilje nije prijavila policiji, nadležnim službama ili ga nije izbacila iz kuće. Kao jedini razlog zbog kog nije prijavila Šišića, navela je strah da bi mogao i njoj "nešto da uradi", iako je, prema sopstvenom priznanju nikada nije udario.

Šišić kod nje stanuje od septembra prošle godine. Malog Pavla počeo je da maltretira u novembru. U nedelju prije nego je dijete s teškim povredama hospitalizovano, kako je rekla, dječak se probudio oko 10 sati, ona je primijetila da je pospan i malaksao. Oko 12 sati pošli su na brdo Ljubović gdje ga je Šišić izvadio iz kolica, jer je htio da dijete hoda. Kako dječak zbog malaksalosti to nije mogao, Šišić ga je stavio na ćebe a potom udario otvorenom šakom u usta, navode Novosti.

Posle toga dijete je potpuno malaksalo, pa je Šišić pozvao Hitnu pomoć. Po dolasku Hitne pomoći on je otišao sa dječakom, dok je ona, otišla kod komšinice kojoj je rekla da joj sin nije dobro, da ne daje znakove života, pa je zatim sa njom otišla do dječje bolnice.

Veliki broj advokata odbio je da po službenoj dužnosti brani Šišića i majku deteta, ali je Više državno tužilaštvo u srijedu odredilo dva advokata čija imena zbog specifičnosti slučaja nisu saopštena.

Kodex/Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.