Ovu su namirnice koje pomažu u borbi sa centimetrima oko struka
Ilustracija

Ovu su namirnice koje pomažu u borbi sa centimetrima oko struka

Piletina, jaja i ćureća prsa su najmoćnije oružje u borbi protiv suvišnih masnoća u organizmu. Ako se opredijelite za ove namirnice snažno ćete ubrzati metabolizam, povećati sagorijevanja kalorija i izgradnju mišićne mase. I to ne samo dok vježbate.

U svakom planu ishrane ako želite da smršate treba da uključite malo bjelančevina da biste duže ostali siti.

Učinak će biti snažniji ako začinite meso ljutom paprikom ili čilijem, jer oni sadrže kapsaicin koji ubrzava metabolizam.

Brojna naučna istraživanja pokazala su da jedenje čilija može da ubrza trošenje kalorija.

Soja 

Istraživanje naučnika na Univerzitetu "Ilinois" pokazalo je da soja u bilo kom obliku obezbjeđuje organizmu neophodne bjelančevine. 

Grejpfruit 

Ovo južno voće reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osjećaj gladi. Ima veoma malo kalorija, pa treba obavezno da ga jedete dok ste na dijeti. 

Zeleni čaj 

Pijenje zelenog čaja ubrzava metabolizam i podstiče gubitak kilograma, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu "American Journal of Clinical Nutrition". 

Najbolji efekat se postiže kada pijete najmanje tri šoljice tokom dana. 

Bademi 

Ovaj orašasti plod, blanširan ili sirov je odličan saveznik za vaš struk. On obezbjeđuje zdrave masnoće koje su potrebne za razgradnju šećera i viška masti u vašem tijelu. Ukusni su i jednostavni za korišćenje. 

Kokos 

Kokos je supernamirnica ako želite da smršate. Bogat je izvor masnoćama koje pomažu da vaša jetra pravilno funkcioniše, a upravo je jetra zaslužna za sagorijevanje masti i izbacivanje toksina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.