Novski đardin: Tradicionalna izložba cvijeća od petka

Novski đardin: Tradicionalna izložba cvijeća od petka

Tradicionalna, 43. Izložba cvijeća, pod okriljem Praznika mimoze biće otvorena u hotelu “Vojvodina” u petak, 9. februara u 11 sati.

Cvjetna manifestacija, koja se drugu godinu održava pod nazivom “Novski đardin”, okupiće oko 25 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a eksponati će biti isključivo cvijeće i ručno izrađene saksije za cvijeće, saopšteno je.

Na “Novskom đardinu” biće izabran najljepši cvjetni aranžman, a nagrađena i kreativnost i umijeće uređenja kompletnog izložbenog prostora.

Dio prodajnog asortimana biće opredjeljen i u humanitarne svrhe na prodajnoj izložbi čiji prihod je namijenjen odjeljenju djece sa teškoćama u razvoju zeleničke OŠ “Ilija Kišić”.

U humanitarnoj akciji na “Novskom đardinu”, uz uzgajivače cvijeća će učestvovati i preduzetnički klub “Art&craft” hercegnovskovskog srednjoškolskog centra, kao i NVO “Nova šansa u Novom”, koji će, kao i izlagači, izrađivati aranžmane od cvijeća, ali i saksije od recikliranog materijala.

U okviru 43. Izložbe cvijeća za hercegnovske školarce, kao i prošle godine, biće organizovane i radionice za izradu cvjetnih aranžmana.

Ovogodišnju Izložbu cvijeća će otvoriti crnogorska glumica Nada Vukčević i trajaće do nedelje, 11. februara, a može se posjetiti od 9:00 do 19:00 sati.

Istog dana u okviru 49. Praznika mimoze na programu je i Mediteranska fešta - Ulica za ples, koja će se u Igalu održati od 19h. U ovom, pravom primorskom programu koji, nastupima na više javnih prostora duž opštine i uključivanjem većeg broja ljudi, za cilj ima širenje mediteranskog duha, učestvovaće novski umjetnici Trio Fankulo, Duje i Castel Nuovo Bend, kao i hercegnovska trupa Bayamo Salsa.

Praznik mimoze organizuju Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.