Tajvan: Poginule najmanje 4 osobe, stotine povrijeđenih
Foto:EPA

Srušene i štećene zgrade, mostovi, putevi

Tajvan: Poginule najmanje 4 osobe, stotine povrijeđenih

Spasilačke službe nastavile su da pretražuju srušene zgrade u potrazi za 145 nestalih osoba nakon potresa magnitude 6,4 stepena u kojem su u tajvanskom ljetovalištu Hualienu poginule namanje četiri osobe.

Lokalni zvaničnici objavili su da je u potresu koji je pogodio grad na istočnoj obali Tajvana oko ponoći po lokalnom vremenu povrijeđeno najmanje 225 osoba.

Prema poslednjim podacima 145 osoba smatra se nestalim, a za mnoge od njih vjeruje se da se nalaze zarobljene ispod oštećenih ili srušenih zgrada, među kojima je i vojna bolnica. Među srušenim zgradama je i hotel Maršal, u kome su takođe ostali zarobljeni ljudi, prenosi N1 pozivajući se na novinske agencije.

Zemljotres je oštetio važan autoput i vlada je odmah počela popravke. Još četiri zgrade, uključujući dva hotela, takođe su se nakrivile zbog zemljotresa.

Dva mosta u gradu su ili napukla ili se više ne mogu koristiti.

Hualien je popularno turističko odredište na istočnoj obali i u njemu živi oko 100.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.