Ćerka Sadama Huseina na listi najtraženijih terorista
Raghad Husein

Objavljen spisak sa 60 najtraženijih osoba

Ćerka Sadama Huseina na listi najtraženijih terorista

Vlasti Iraka stavile su najstariju kćerku Sadama Huseina na listu najtraženijih osoba.

Iračke službe sigurnosti prvi su put objavile spisak s imenima 60 najtraženijih ljudi, a koji pripadaju grupi Islamska država Irak i Levant, Al-Kaidi ili partiji Baath bivšeg predsjednika Sadama Huseina.

Na spisku, u čiji je uvid imala agencija Frans Pres, nalazi se ime Huseinove kćerke Ragad, koja živi u Jordanu, prenosi Beta.

Na listi se nalaze 28 pripadnika ISIL-a, 12 iz Al-Kaide, kao i 20 članova Baatha, s imenima, fotografijama, funkcijama u organizacijama i zločinima koji im se pripisuju.

Sve su te osobe irački državljani, osim jednog Libanca, Mana Basura, optuženog za regrutiranje sugrađana za konflikt u Iraku.

"To su najtraženiji teroristi iračkih službi sigurnosti i pravosudnih organa. Prvi put objavljujemo ta imena koja su dosad držana u tajnosti", rekli su izvori bliski iračkim vlastima i dodali da će biti dodata druga imena.

Frans Pres je ocijenio kao neobično da se na spisku ne nalazi ime Abu Bakra al-Bagdadija, vođe grupe Islamska država Irak i Levant.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.