Uhapšen Hrvat u HN: Pljačkao markete, pumpu, ukrao preko 50 000 eura
Ilustracija

Uhapšen Hrvat u HN: Pljačkao markete, pumpu, ukrao preko 50 000 eura

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policija Herceg Novog podnijela je krivičnu prijavu protiv D.V. (40) iz Hrvatske, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio osam krivičnih djela.

Službenici CB Herceg Novi su,5. februara u 3,10 časova, u mjestu Zelenika – Herceg Novi lišili slobode D.V.

"On je lišen slobode na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, prilikom pokušaja bjekstva iz megamarketa „Idea“. On je tom prilikom, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva pokušao da nasilno otvori metalni sef u ovom marketu. D.V, je tom prilikom bio maskiran, dok je na rukama imao rukavice. Pregledom lica je pronađen alat za sječenje i obijanje metalnih kasa i biber sprej", saopšteno je iz policije.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je D.V. počinio ukupno osam krivičnih djela i to šest krivičnih djela teška krađa i dva krivična djela teška krađa u pokušaju. Od ovih osam krivičnih djela, D.V. je četiri, kako se sumnja, počinio na terotoriji Opštine Herceg Novi dok je četiri počinio na teritoriji Opštine Kotor.

"On je, kako se sumnja, na teritoriji Opštine Herceg Novi, osim opisanog – teške krađe u pokušaju,  počinio još  dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju. Jedno KD teška krađa u pokušaju je, sumnja se, počinio na štetu marketa „Idea“ u Bijeloj, dok je na štetu marketa „Primato“, u Igalu i Zelenici počinio dva krivčna djela teška krađa kojom prilikom je otuđio novac u iznosu od oko 1.700 eura, cigarete različitih proizvođača, viski „Red Label“ i  risivere od video nadzora", saopšteno je.

Nadalje, D.V. je, sumnja se, na teritoriji Opštine Kotor u prethodnom periodu počinio četiri krivična djela teška krađa i to tri krivična djela teška krađa počinjenih na štetu marketa „Idea“ u Kotoru i jedno krivično djelo teška krađa počinjeno na štetu „Eko Helenik Jugopetrol“ AD u Kotoru. 

"D.V. je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva nasilno otvarao metalne sefove u objektima, odakle je otuđivao novac. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima na štetu maketa „Idea“, po specifikaciji dostavljenoj policijskim službenicima OB Kotor, iznosi oko 24.000 eura, dok materijalna šteta pričinjena krivičnim djelom izvršenim na štetu „Eko Helenik Jugopetrol“ AD iznosi oko 26.000 eura", navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obavijšeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se D.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela. Nakon saslušanja, državni tužilac je za D.V. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.