Domaća maska koja će savršeno očistiti vaše lice
ilustracija

Jeftino rješenje

Domaća maska koja će savršeno očistiti vaše lice

Čista i glatka koža bez oštećenja, mitesera i akni san je svake žene. Dobri geni igraju važnu ulogu u tome, ali je zapravo daleko važnije pravilno i redovno njegovati kožu lica.

Njega ne mora da bude skupa i bazira se ne upotrebi skupih tretmana i preparata, ponekad je prirodno u stvari najbolje, a sve što treba jeste da se raspitate i saznate za jednostavne domaće recepte koji daju rezultate u borbi za lijepu kožu.

Danas na tržištu postoje najrazličitiji tonici i micelarne vode koji čiste naše lice od šminke i uopšte prljavštine, ali to ne urade temeljno, ili vam je potrebno nekoliko preparata da biste očistili, a potom i "nahranili" kožu.

Ipak, postoji domaći tretman od samo dva sastojka koji će istovremeno očistiti vaše lice i poslužiti kao izvrstan piling.

Sastojci:

*pola šoljice (zapremine od oko 150 ml) kokosovog ulja (mjerite dok je u čvrstom stanju)

*pola šoljice (zapremine od oko 150 ml) sode bikarbona (kupljene u apoteci)

Priprema:

Ostavite kokosovo ulje da se istopi na sobnoj temperaturi, a potom, dodajte sodu bikarbonu. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu, "pjeskovitu" smjesu. Nanesite na lice, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a potom isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte dva puta nedeljno.

Soda bikarbona je odlična za uklanjanje mitesera, a takođe uspješno se bori sa opekotinama od sunca i generalno iziritiranom kožom. Kokosovo ulje je poznato kao izuzetno sredstvo za hidrataciju lica, a zbog svog antimikrobnog dejstva savršeno je za čišćenje lica. Takođe, ovo prirodno ulje "ubija" bakterije koje izazivaju bubuljice.

Ipak, pažnja! Kokosovo ulje začepljuje pore kože, pa ga zato ne treba koristiti prečesto u njezi lica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.