Haradinaj dobio vizu SAD, prisustvovaće Molitvenom doručku
Ramuš Haradinaj

Haradinaj dobio vizu SAD, prisustvovaće Molitvenom doručku

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je dobio američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku, potvrdila je za prištinske medije direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera, Donjeta Gaši.

Ona je za portal zeri.info izjavila da je Haradinaj danas dobio vizu i da se očekuje da uskoro otputuje za Vašington da bi kroz tri dana učestvovao na Molitvenom doručku koji priređuje predsjednik SAD.

"Kabinet (premijera) potvrđuje učešće premijera Ramuša Haradinaja na Molitvenom doručku 8. februara u Vašingtonu", kazala je Gaši, prenosi Beta.

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava u četvrtak početkom februaru u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsjednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemlja. Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana s oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsjednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Donjeta Gaši je kazala da će se premijer sastati s kongresmenima i senatorima i da su ti sastanci potvrđeni.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta posjeta otkazana jer mu nije izdata viza.

U Prištini se neizdavanje vize ocenjivalo kao prvi znak mera koje će SAD i druge zemlje "velike petorke" preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Haradinaj i predsednik Skupštine Kosova su medjutim prošle nedelje izjavili da Specijalni sud ne može i neće biti ukinut.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.