Sačekuša za Crnogorca na Voždovcu: Ubijeni Despotović bio angažovan da ubije Luku Bojovića?
Sa mjesta ubistva, foto:RAS Srbija

Sačekuša za Crnogorca na Voždovcu: Ubijeni Despotović bio angažovan da ubije Luku Bojovića?

Dalibor Despotović (37) ubijen je sinoć oko 20.30 sati u pucnjavi u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu. Napadač je u Despotovića pred njegovom menjačnicom ispalio više hitaca u glavu, a potom pobjegao automobilom koji ga je čekao, piše Blic.

 Despotović je navodno bio i član obezbjeđenja Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine, a suđeno mu je za ubistvo Nikole Bojovića.

Despotović je ubijen na uglu Zaplanjske ulice i Mirča Aceva, nedaleko od svoje mjenjačnice.

Prema riječima portparolke Hitne pomoći u Beogradu Nade Macure, poziv je primljen u 20.41 sati i njihova ekipa je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

Kako je javio Blic, Despotović je ubijen na licu mjesta njegovo tijelo ostalo je pored automobila, a pronađeno je šest čaura.

- Čuo sam oko pet pucnjeva iz pištolja. Istrčao sam iz kuće da vidim šta se dogodilo, a Hitna pomoć i policija bili su tu posle pet minuta. Međutim, koliko sam vidio, bio je na mjestu mrtav, pogođen sa dva hica u glavu. To se desilo pred kraj radnog vremena, nisam vidio napadača - ispričao je reporterima Blica komšija Zoran Milićević.

w4ktkqTURBXy8yYmFkZGM1NjdhZmZjNmIwNmEyZDJkZWEwNzYxMGJiNi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto:RAS Srbija

Despotovićeva mjenjačnica kod koje je i ubijen otvorena je prije oko godinu dana. Kako kažu komšije, on je tek nedavno izašao iz zatvora i oženio se. 

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku te godine, izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrijednosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja, podsjećaju Novosti.

Njih dvojica su radili u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića, koji ih je, kako se vjerovalo, poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu zemunskog klana, ali je taj zločin spriječen.

Sudeći po spekulacijama iz izvora bliskih policiji, Despotović je navodno bio angažovan da ubije Luku Bojovića, šefa najopasnijeg narko-klana, koji služi višegodišnju zatvorsku kaznu u Španiji.

Bojovićev i Šaranović klan bili su u otvorenom ratu još od 2009. godine, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin kuma Branislava Šaranovića, Slobodanovog brata. Šaranovići su sumnjali da iza nestanka mladića stoji klan Luke Bojovića, nakon čega je počeo krvavi rat u kom su, između ostalih, ubijeni i oba brata Šaranovića, ali i Nikola, brat Luke Bojovića, kao i niz njihovih saradnika.

Da li je ovo ubistvo u vezi sa sukobom dvije porodice u ovom trenutku nije poznato. Likvidacija Despotovića dolazi svega nekoliko nedelja nakon hapšenja Vladimira Šaranovića, osumnjičenog za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, nekada bliskog saradnika braće Šaranović. Uz to, ove godine se očekuje i prvostepena presuda za ubistvo Nikole Bojovića u Specijalnom sudu, podsjeća Blic.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.