Crnogorci zakazali prijateljske utakmice s Turskom, Kiprom i Slovenijom
Ilustracija

Mart i jun

Crnogorci zakazali prijateljske utakmice s Turskom, Kiprom i Slovenijom

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće u martu prijateljske mečeve s Kiprom i Turskom, dok će prvih dana juna za protivnika imati selekciju Slovenije.

Prvi meč u 2018. godini izabranici Ljubiše Tumabakovića odigraće 23. marta na GSP stadionu u Nikoziji protiv selekcije Kipra, koja trenutno zauzima 92. mjesto na FIFA rang listi. Dva tima će u glavnom gradu Kipra odigrati treći međusobni duel - prva dva meča odigrana su 2009. godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Rezultat međusobnih susreta je neriješen, pošto je duel u Larnaki završen rezultatom 2:2, dok je u Podgorici bilo 1:1. 

Četiri dana nakon duela s Kipranima, u Podgoricu stiže Turska, selekcija koja je za pet mjesta bolje plasirana od "hrabrih sokola" na rang-listi Svjetske fudbalske federacije i nalazi se na 41. poziciji.

Selektor Ljubiša Tumbaković predvodio je crnogorski najbolji tim u prvom odmjeravanju snaga s Turcima. Meč odigran u Antaliji u maju 2016. godine domaćin je riješio u svoju korist pogotkom Topala u sudijskoj nadoknadi vremena. 

Drugi dan juna donosi duel sa Slovenijom, reprezentacijom koja je 22. avgusta 2007. godine gostovala na Gradskom stadionu u Podgorici. U četvrtom meču od formiranja reprezentacije, a tek drugom pred svojim navijačima, "sokoli" su upisali remi - Mirko Vučinić pogodio je za crnogorski tim s bijele tačke, da bi Dare Vršič donio izjednačenje "zmajčekima". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.