Srušio se helikopter na zgradu pored vrtića
Foto: Twitter

Japan

Srušio se helikopter na zgradu pored vrtića

Japanski vojni helikopter srušio se na zgrade u gradu na jugu te zemlje. Prema nekim izvještajima pao je na zgradu pored vrtića.

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, prenosi Sputnjik. Na snimku NHK televizije vidi se gust dim u stambenoj četvrti.

Ministar odbrane Icunori Onodera potvrdio je pred televizijomskim kamerama da se nesreća dogodila u mjestu Kanzaki, na južnom ostrvu Kjušu.

Ministar je rekao da su dvije osobe na letjelici tipa apači AH-64 pronađene i da su u "respiratornom i srčanom zastoju", što je, kako navodi agencija Frans pres, izraz koji japanski zvaničnici koriste prije nego što ljekar proglasi smrt. 

Ministar je rekao da je porodica koja živi u zapaljenoj kući bezbjedna, pozivajući se na policiju. I lokalni mediji su javili da je kuća bila prazna u trenutku pada helikoptera. 

Prema navodima lokalnih medija, helikopter je pao na zgradu koja se nalazi pored vrtića i ona je u plamenu. 

Na mjesto nesreće odmah je poslato više nadležnih ekipa kako bi se utvrdilo da li ima stradalih ili povrijeđenih. 

Direktor vrtića pored kog je pao vojni helikopter izjavio je da niko od djece nije povrijeđen, prenosi TV NHK.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.