Ilustracija

"Krivična prijava protiv svakog ko lažno prijavi izborne zloupotrebe"

Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj je podnijeta prijava koja se odnosi na navodne zloupotrebe tokom održavanja današnjih lokalnih izbora u Ulcinju. Pretresom lokacija na kojima su se navodno dešavale zloupotrebe nije otkriveno ništa što bi ukazalo na opravdanost prijave, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, član URA, O.B, je prijavio Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj da je u štabovima DPS-a kod Vitaka i Holegra u Ulcinju uočena zloupotreba koja se navodno odnosi na vođenje paralelnih biračkih spiskova. Na okolnosti prijave obavljen je razgovor sa licima na ovim lokacijama i preduzete su mjere i radnje na provjeri navoda. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Ulcinju. Inicirana je naredba za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinju. Nakon pribavljanja naredbe, službenici OB Ulcinj su izvršili pretrese na ove dvije lokacije, Pretresu na jednoj od ove dvije lokacije prisustvovao je i tužilac", saopšteno je.

Pretresima nisu pronađeni stvari i predmeti koji bi ukazali na vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava.

"Još jednom podsjećamo da će policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, podnijeti nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv svakog lica za koje se ispostavi da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje a u vezi sa lažnim prijavama izbornih zloupotreba. Takođe, policija će tužiocu podnijeti krivičnu prijavu protiv svakog lica za koje bude postojala osnovana sumnja da je počinio krivična djela protiv izbornih prava", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.