Striković: Za majke ne možemo naći 30 miliona ali možemo za 3 helikoptera
Potpisivanje peticije u CG

Potpisivali peticiju u Bijelom Polju

Striković: Za majke ne možemo naći 30 miliona ali možemo za 3 helikoptera

U organizaciji Opštinskog odbora Bijelo Polje Socijaldemokratske Crne Gore danas je na Gradskom trgu upriličeno potpisivanje peticije za povećanje minimalne cijene rada na predloženih 50% prosječne.

"Dakle povećanje sa 193 na aproksimativnih 256 eura. U duhu izvorne politike naše partije već duži period pokušavamo da bar u jednom dijelu unaprijedimo težak položaj najvećeg broja zaposlenih, a to su upravo oni sa “minimalcem”. Prikupljanjem potrebnog broja potpisa želimo da izvršimo dodatni pritisak na Socijalni savjet da konačno razmotri našu inicijativu. Sramotno je da imamo najmanju minimalnu cijenu rada u regionu, a u isto vrijeme smo prvim članom Ustava definisani kao država socijalne pravde. SDP je ustavotvorna partija i trudi se da svaka ustavna norma i suštinski zaživi", saopštio je predsjednik OO SDP BP dr Adnan Striković.

On je istakao da su reakcije Bjelopoljaca bile sjajne, "uostalom kao i u drugim gradovima u kojim je peticija potpisivana".

"Osjetili smo da građanima fali izvorne socijaldemokratske politike, za šta smo i sami najviše krivi, okupirani krupnim državnim pitanjima. Platili smo cijenu takve politike, ali nije nam žao. Zaokružili smo nezavisnost, NATO i trasirali put ka EU. Socio-ekonomske teme su nam postale prioritet broj jedan. Briga o najugrožemijim, radnicima i nezaposlenima, učenicima, studentima i penzionerima su naš fokus. Ne dozvoljavamo da režimski kumovi duguju državi 700 miliona a da radnici rade najteže poslove za 193 eura. Ne dozvoljavamo da za majke ne možemo naći 30 miliona godišnje, ali možemo tih 30 miliona naći za 3 helikoptera. Ne dozvoljavamo da mahom za funkcionere u administraciji obezbjeđujemo preko 50 miliona godiśnje, a da za doktore ne možemo obezbijediti dodatnih 7 miliona koji bi bili prihvatljivi za unapređenje njihovog standarda. Ne prihvatamo da jedan ministar mjesečno zarađuje godišnju platu prosvjetnog radnika", kazao je Striković.

Istakao je da kada SDP dođe na vlast pobrojane probleme će riješiti u prvoj godini mandata.

"Problema je još mnogo, ali imamo ideja i znanja, imamo i  podršku kredibilnih zapadnih adresa. Treba nam ključna podrška građana na izborima kako bismo zajedno ušli u proces oporavka naše ekonomije i naše države", zaključio je Striković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.