Februar u znaku premijere

Februar u znaku premijere "Prodavnice igračaka"

Februarski repertoar Gradskog pozorišta nagovještava još jednu uspješnu teatarsku godinu koju će u našoj kući obilježiti umjetnički kvalitetni projekti, atraktivni naslovi na sve tri naše scene i predstave koje će voljeti publika svih uzrasta, saopšteno je iz teinstitucije kulture.

Saopšteno je da će februar proteći u znaku nove lutkarske predstave „Prodavnica igračaka“ (6+), koju po tekstu Aleksandrua Popeskua za Gradsko pozorište režira poznati poljski reditelj Jaroslav Antonjuk.

Predstava će premijerno biti igrana 17. februara u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, a prva repriza zakazana je dan kasnije, u terminu od 12 sati.

"Prodavnica igračaka razotkriće djeci važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost, dok će odrasli, prije svega, uvidjeti tugu zbog prolaznosti svega, ali i zbog materijalizacije ljudskih odnosa", navode iz Gradskog pozorišta.

U predstavi igraju Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić i Pavle Ilić. Reditelj Antonjuk uradiće i songove za predstavu, a pored njega u autorskom timu su još Eva Farkašova (scenografija, kostimografija i idejno rješenje lutaka), Bogdan Szczepanski (muzika) i Zoran Đerić (lektor).

Iz Gradskog pozorišta je najavljeno da će i ove sezone, u saradnji sa firmom „Cool Card“, obezbijediti popuste na kupovinu ulaznica za njihove predstave.

jpgFebruar2018

"Kupovinom kartice „PREMIJERA+“, po cijeni od 10 eura, na godišnjem nivou ostvaruje se pravo i do 50% popusta na ulaznice za predstave sa sve tri naše scene – Dramske i Lutkarske za djecu, kao i Večernje scene. Kartice se mogu kupiti kod agenata firme „Cool Card“, a dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona: 068/820 – 954", piše u saopštenju.

Februarski repertoar Gradskog pozorišta počeće u četvrtak, 1. februara, gostovanjem u Baru predstave „Kinez“ (14+) u režiji Anje Suše, koja će biti izvedena u 12 sati u Dvorcu kralja Nikole.

"Repertoarske aktivnosti potom nastavljamo pred podgoričkom publikom koja će već u nedjelju 4. februara, tačno u podne, u sali Dodest moći da pogleda predstavu „Dobri Zloćko“ u režiji Petra Pejakovića. Ponedjeljak, 5. februar, rezervisan je za vaš omiljeni naslov sa naše Večernje scene - „Čuvari tvog poštenja“. Autorski projekat Borisa Liješevića biće igran u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati", najavili su iz Gradskog pozorišta.

Predstava "Pinokio" (6+), u režiji Snežane Trišić, biće izvedena u četvrtak 8. februara u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”, a to izvođenje već je rasprodato.

"Nakon premijere i reprize „Prodavnice igračaka“ (17. i 18. februara), u Velikoj sali KIC-a 19. i 20. februara, u terminu od 12 sati, biće igrana naša nova predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago“ (8+) koju je režirala Staša Koprivica. I ova izvođenja su rasprodata", kaže se u saopštenju.

U okviru Večernje scene, u srijedu 21. februara u sali Dodest, u 20 sati, ansambl Gradskog pozorišta izvešće predstavu „Više od terapije“ u režiji Alise Stojanović, a u nedjelju, 25. februara, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u 12 sati biće igran komad „Ljepotica i Zvijer“ (4+) koji je po tekstu Igora Bojovića režirao Teatar mladih.

"Februarski repertoar zaključićemo u srijedu, 28. februara, kada ćemo u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”, u terminu od 20 sati, igrati jedan od najintrigantnijih komada za tinejdžersku publiku „Mi djeca sa stanice Zoo” (14+) koji je za naše pozorište režirala Ana Vukotić", najavljeno je iz Gradskog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa februarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a "Budo Tomović" ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.