Podgorica: Maloljetnica pobjegla od kuće, otac je seksualno zlostavljao
Ilustracija

Uhapšen državljanin Republike Srpske

Podgorica: Maloljetnica pobjegla od kuće, otac je seksualno zlostavljao

Podgorička policija juče je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsila V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu svoje maloljetne kćerke stare 17 godina.

Naime, službenci CB Podgorica su do sumnje da je počinjeno ovo krivično djelo došli kada je, 29.januara 2018., u službene prostorije pristupio V.Đ. i izjavio da se njegova maloljetna kćerka udaljila iz porodične kuće 22.januar i da on ima saznanja da se nalazi u kući u Podgorici kod lica čije ime je naveo.

"Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog slučaja, službenici CB Podgorica su u kući tog lica pronašli njegovu kćerku koja je dovedena u službene prostorije policije gdje je u prisustvu radnice Centra za socijani rad dala izjavu. Ona je tom prilikom navela razloge zbog kojih je napustila porodičnu kuću. Jedan od razloga, kako je navela, je to što ju je otac V.Đ. krajem 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu.

Shodno prikupljenim saznanjima službenici Stanice za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su o događaju obavijestili  državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se V.Đ. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici CB Podgorica su o lišenju slobode V.Đ. obavijestili dežurnog radnika Centra za socijalni rad Podgorica, kako bi se radnici Centra za socijalni rad pobrinuli za smještaj i rješavanje pitanja starateljstva nad drugom maloljetnom kćerkom V.Đ, starom 13 godine, nad kojom je on takođe imao starateljstvo.

"Službenici CB Podgorica su, inače, izvršili provjere, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, na osnovu kojih je utvrđeno da ne postoje indcije koje bi navele na sumnju da je V.Đ. počinio bilo koje krivično djelo na štetu druge kćerke stare 13 godina", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.