Lukas protiv toga da homoseksualci usvajaju djecu: Ko je pitao dijete hoće li da živi sa tatom i tatom?!
Lukas

"Od davnina se zna šta je porodica - mama i tata"

Lukas protiv toga da homoseksualci usvajaju djecu: Ko je pitao dijete hoće li da živi sa tatom i tatom?!

Pjevač Aca Lukas izjavio je za "Novo jutro" da nije bilo govora mržnje u njegovoj izjavi o homoseksualcima i da, u slučaju da bude tužen, njegov jedini i dovoljan dokaz biće snimak emisije u kojoj je sporna izjava izgovorena.

- Prije su ugrožena moja prava, jer mi se ne dozvoljava da kažem ono što mislim. U emisiji sam rekao samo to da njihova prava nisu ugrožena. Imam mnogo prijatelja homoseksualaca, svi oni znaju moje stavove i niko od njih ni ne pomišlja da bude dieo gej parade. Ja sam potpuni protivnik izražavanja bilo kakve seksualne orijentacije na ulicama - kaže Lukas.

Seksualna orijenatcija je, kako ističe, privatna stvar.

Govoreći o pravima homoseksualaca, pjevač smatra da ona u Srbiji nisu ugrožena.

- Nisu ugroženi kada, recimo, traže posao pa odlaze na intervjue i razgovore, kupuju kuću, pa razgovaraju sa prodavcem. Tom prilikom niko ih ne pita da li su gej ili ne. Nije im zabranjeno da idu ulicom i drže se za ruke, a ako ih tom slučaju neko napadne, biće kažnjen, kao i svaki drugi nasilnik - ističe Lukas, prenose 

Govoreći o izjavi: "da je Bog htio da homoseksualci rađaju djecu, dao bi im matericu, a ne g*zicu", Lukas kaže da je tom izjavom iznio svoj stav i da bi tužbom protiv njega zbog iste, bila ugrožena njegova prava.

- Oštro se protivim tome da homoseksualci usvajaju djecu, jer gdje je onda ljudsko pravo usvojenog djeteta kojem niko nije dao mogućnost da izabere da li hoće da živi sa mamom i tatom ili sa tatom i tatom? Od davnina se zna šta je porodica - mama i tata. Zato kategorički stojim iza toga da sam protiv usvajanja djece od strane homoseksualaca - kaže Lukas. 

On podvlači da tokom emisije nikoga nije vrijeđao, niti mu je to bila namjera, ali je "vjerovatno bio malo oštriji" kada se govorilo o ovoj temi.

U slučaju tužbe, ističe da će otići na saslušanje bez advokata, sa snimkom emisije i svojim gej prijateljima kao svjedocima.

- Traže prava, a gdje su moja prava? Prije deset godina upucan sam ispred svoje zgrade. Ni dan danas nema pomaka u istrazi. Što se neko nije pobunio i pitao šta se sa tim dešava? Šta ćemo sa tim da radimo? - zapitao je Lukas, dodajući da bi rado pjevao na gej žurci i da bi se rado sastao sa predstavnicima gej populacije i porazgovarao o svojoj izjavi koja je toliko aktuelna u proteklim danima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.