Istraga u toku: Da li je ljekar kriv što je penzionera još živog proglasio mrtvim?
Ilustracija

Čačak

Istraga u toku: Da li je ljekar kriv što je penzionera još živog proglasio mrtvim?

Predrag Gostiljac (75) iz Lipnice, o kome se tokom poslednja dva dana puno pisalo, jer je "umro, pa oživio", juče je preminuo na Internom odeljenju čačanske bolnice i biće sahranjen danas na seoskom groblju u Lipnici.

Direktor Doma zdravlja u Čačku rekao je na konferenciji za novinare da slučaj doktora iz Hitne pomoći, koji je prvo konstatovao smrt penzioneru iz Lipnice, a ovaj kasnije pokazao znake života, ispituje i zdravstvena inspekcija, prenosi Beta.

- Sazvao sam i Etički odbor kao i Stručni savjet Doma zdravlja, koji će donijeti svoj zaključak. Sazvaću i Komisiju za unutrašnju kontrolu kvaliteta rada i na osnovu svih tih zaključaka pokrenuti eventrualni disciplinski postupak ukoliko sve ove institucije i pravna služba budu konstatovale da za to ima osnova - rekao je Pajović.

On je dodao da su nadležni u Domu zdravlja, u okviru koga radi i služba Hitne pomoći, sproveli svu proceduru, da događaj, kako je rekao, "jeste čudan, ali da je u medicini poznato da se takve stvari dešavaju".

Penzioneru iz Lipnice je pozlilo u četvrtak, zbog čega je njegova porodica pozvala Hitnu pomoć, a ljekar je konstatovao smrt.

Ožalošćena porodica je počela da javlja rodbini tužnu vijest i da organizuju sahranu.

Rodbina i poznanici već su se okupili u porodičnoj kući Gostiljca, ali se onda "pokojnik", koga su došli da sahranjuju, "probudio".

Porodica je ponovo pozvala Hitnu pomoć koja je potpuno svjesnog penzionera na nosilima odvezla u bolnicu na Interno odjeljenje, gdje je nekoliko dana pokazivao znake oporavka, ali je preminuo juče u popodnevnim satima.

Članovi porodice izjavili su medijima da neće nikoga tužiti jer su ljekari, prema njihovoj ocjeni, bili korektni, a Predrag je imao velikih zdravstvenih problema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.