Frankfurt: Podgoričanin skočio u Majnu i spasio ženu koja se davila
Šućo Ljumić, foto: Facebook

Hrabar čin

Frankfurt: Podgoričanin skočio u Majnu i spasio ženu koja se davila

Trideset osmogodišnji Podgoričanin Šućo Ljumić spasio je prije četiri dana ženu koja se davila u rijeci Majni u Frankfurtu.

Šućo je porijeklom sa Drača, a već tri godine nastupa u klubovima u Frankfurtu na Majni, piše Pobjeda.

Za njega je to bio sasvim običan petak – dan odmora poslije nastupa prethodne večeri.

Uobičajenu šetnju i razgovor sa kolegom kraj rijeke prekinuo je vrisak i zapomaganje žene koja se davila.

“Pogledao sam ka rijeci i vidio stariju gospođu koja se davi. Skinuo sam jaknu i bez imalo oklijevanja skočio u vodu. Doplivao sam do nje, smirio je i lagano izvukao na obalu”, priča skromno Ljumić.

Vrlo brzo, dodaje, stigla je hitna pomoć i policija, kao i sin žene kojoj je spasio život.

“Najvažnije od svega je to što je gospođa živa i zdrava. Nijesam razmišljao o tome da se meni nešto može desiti, već samo da spasim jedan ljudski život”, ističe Ljumić, uz napomenu da je, baš kao i žena koju je spasio sigurne smrti, primio infuziju odmah na obali rijeke.

Čovjek kojem je Šule Ljumić spasio majku, htio je da se hrabrom Podgoričaninu nekako oduži i želio je da mu pokloni skupocjeni BMW serije pet. Međutim, Šule je to bez razmišljanja odbio.

“Bruda (brate, njemački), nijesam ja skočio da ženi spasim život da bi me njen sin častio auto”, u dobrom staropodgoričkom duhu i sa šeretskim osmijehom za Pobjedu je prokomentarisao Ljumić.

U porodici Ljumić, koja živi u Podgorici, ponosni su na Šula i njegovu reakciju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.