ATP lista: Nadal i dalje prvi, Federer drugi, Đoković 13ti
Rafael Nadal

ATP lista: Nadal i dalje prvi, Federer drugi, Đoković 13ti

Španac Rafael Nadal je i dalje prvi teniser svijeta, ali mu je Švajcarac Rodžer Federer nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije prišao na samo 155 bodova razlike.

Srpski teniser Novak Đoković napredovao je za jednu poziciju i na danas objavljenoj ATP listi zauzima 13. mjesto sa 2.470 bodova. 

Na treće sa šestog mjesta ATP liste probio se finalista Australijan opena, Hrvat Marin Čilić, Bugarin Grigor Dimitrov je sada četvrti, a Aleksander Zverev iz Njemačke na petom mjestu.

Do desetog mjesta su još Dominik Tim, David Gofan, Džek Sok, Huan Martin del Potro i Pablo Karenjo Busta.

Najveći pad na vrhu ATP liste upisao je Švajcarac Sten Vavrinka koji je nazadovao za sedam pozicija i nalazi se na 15. mjestu.

Južnokorejski teniser Hjeon Čung, polufinalista Australijan opena, napredovao je za 29. pozicija i sada je 29. teniser na svijetu.

ATP lista: 

1. Rafael Nadal (Španija) 9.760 bodova
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.605
3. Marin Čilić (Hrvatska) 4.960
4. Grigor Dimitrov (Bugarska) 4.630
5. Aleksander Zverev (Njemačka) 4.610
6. Dominik Tim (Austrija) 4.060
7. David Gofan (Belgija) 3.460
8. Džek Sok (SAD) 2.880
9. Huan Martin del Potro (Argentina) 2.815
10. Pablo Karenjo Busta (Španija) 2.705

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.