Tivćanka Kristina Đurković osvojila titulu Miss Europe

Tivćanka Kristina Đurković osvojila titulu Miss Europe

Na juče završenom takmičenju Miss Tourism World u Maleziji titula najljepše pripala je predstavnici Kolumbije, a Tivćanka Kristina Đurković osvojila je titulu Miss Europe.

Na ovom, jednom od najznačajnijih svjetskih izbora ljepote, crnogorska ljepotica je postigla veliki uspjeh plasmanom u finale takmičenja i osvojenom titulom. Lentu Miss Europe osvojila je u konkurenciji predstavnica više od 100 zemalja, a na finalnoj večeri bilo je njih oko 60.

Kristina za Montenegro magazin kaže da je uložila veliki trud, znanje i volju, da bi ljepotom, elokvetnošću i na jedinstven način predstavila svoju zemlju.

''Osvajanje lente Miss Europe za mene i moju Crnu Goru je jedan od najvećih uspjeha do sada. Radost i sreća i ponos pa i nevjerica i dalje su izražene. Ponosna sam što sam dostojno predstavila svoju zemlju, njene ljepote, turistički potencijal i naš narod, njegovu kulturu i sve ove vrijednosti sa kojim Crna Gora može samo da se ponosi. U velikoj konkurenciji najljepših djevojaka svijeta ja sam odnijela titulu Miss Kontinenta Evrope između 32 takmičarke iz Evrope", kazala je Kristina.

Na ovom takmičenju čije su finale prenosile gotovo sve svjetske TV stanice, ocjenjivala se, pored ljepote, i harizma, elokventnost, kultura, poznavanje engleskog jezika i način prezentovanja detalja vezanih za predstavljanje zemlje iz koje kandidatkinje dolaze.

Svaka od njih pričala je o tradiciji, običajima, turističkim potencijalima i znamenitostima, a njihovo izlaganje bilo je potkrijepljeno emitovanjem video-materija, slikama, prezentacijama i raznim diskusijama.

"Kristina kao dugogodišnji Top Model u Crnoj Gori prosto i nije imala konkurenciju na samoj sceni kada su bile organizovane razne revije. Pošto je Kristina kod nas u Crnoj Gori prepoznata kao jedan od najboljih modela i veoma je tražena na svakim modnim dešavanjima kod nas i sve češće i veliki inostrani modni kreatori je zovu da nosi njihove kreacije, zadnji put je bila gost Giannia Versaćija u St. Tropezu gdje je radila set fotografija za poznati američki modni časopis", kazao je za Kodex PR Miss World Tourism Montenegro Miro Đurković.

Jedna mala Crna Gora je, kako je kazao, otisla skoro bez ikakvih šansi i vraća se sa titulom i lentom.

"Kristina ovaj uspjeh ne bi mogla da ostvari sama da nije imala veliku podršku svih prijatelja, porodice grada Tivta, Kotora svoje agencije Miss Yu iz Beograda i Kompaniju koja je kompletno finansirala cjele Kristinine jednogodišnje pripreme, put, učešće, veom skupocjene haljine (haljina za finalnu noć koju je imala Kristina koštla je oko 4.000 eura – kreacije Sanje Bobar naše poznate dizajnerke koja je pripremila pored finalne haljine skoro sve haljine za Kristinu", kazao je Đurković.

Prema njegovim riječima, Generalni Sponzor bio je Hotel Ramada iz Podgorice koja posluje pod Švedskom kompanijom AB SAVANA Vlasnika Gospodin Veska Mijača. 

Podsjetimo, Crna Gora je ove godine po prvi put imala predstavnicu i devetnaestogodišnja Kristina je postigla zavidan uspjeh.

Kristina je studentkinja dva fakulteta- Vatel za francusko hotelijerstvo na UDG i Diplomatija i bezbjednost na beogradskom univerzitetu.

Tokom finalne večeri nosila je haljinu koju je kreirala Sanja Bobar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.