Pogledajte prvi noćni klub u svemiru (VIDEO)
Foto: You Tube

Igranje bez gravitacije

Pogledajte prvi noćni klub u svemiru (VIDEO)

Putnici u avionu su izabrani putem takmičenja na društvenim mrežama i stižu iz različitih zemalja. Muziku će puštati poznati didžej Armin van Buren i Stiv Aoki.

Grupa od 20 klabera će imati čast da posjeti prvi "noćni klub" na svijetu u kojem nema gravitacije. Riječ je zapravo o preuređenom avionu Erbus A310 koji će sljedećeg mjeseca poletjeti iz Frankfurta i omogućiti posjetiocima jedinstven doživljaj. 

Da bi se osjećali kao u svemiru, avion će letjeti parabolično što će omogućiti postizanje bestežinskog stanja.

Zabava je zakazana za 7.februar i trajaće 90 minuta od čega će posjetioci 25 minuta biti u bestežinskom stanju.

Izvor: 24 sata

Izvor: 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.