URA Nikšić: Mladi u DPS-u očarani zbog 40% nezaposlenih i 50% onih koji žele da odu iz zemlje
Goran Šućur

URA Nikšić: Mladi u DPS-u očarani zbog 40% nezaposlenih i 50% onih koji žele da odu iz zemlje

I pored toga što su mladi u Crnoj Gori najzapostavljenija i najugroženija kategorija društva, u prilog čemu ide i zvanična statistika, po kojoj je preko 40% mladih nezaposleno a preko 50% njih ne vidi budućnost i perspektivu u zemlji, pedesetak njih iz Nikšića nije krilo zadovoljstvo učlanjenjem u stranku koja je najodgovornija za očajan položaj mladih u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik odbora URA u Nikšiću, Goran Šućur.

“Ta vijest objavljena na pojedinim portalima para oči svakog iole mislećeg građanina Crne Gore. Postavalja se i logično pitanje o kakvoj se kolektivnoj devijaciji radi kod ovih mladih ljudi, imajući u vidu da je partija kojoj su se pridružili razorila i uništila obrazovni sitem i ekonomiju, podstičući negativnu selekciju, partijsko zapošljavanje, uhljebljenje, poltronstvo i primitivizam”, naglasio je Šućur.

Kaže da ima razumijevanje za pomenute mlade ljude jer su oni kao i većina u zemlji obespravljeni i jedini način opstanka vide u partijskoj knjižici DPS-a.

“Međutim, želim da pitam svoje mlade sugrađane gdje je nestao onaj prkosni Čupićev osmijeh? Gdje je nestala ona hrabrost i ponos koji krasi Nikšićane? Kako smo se od slavnih predaka pretvorili u robove? Da li se lakše prikloniti zarad sitnog interesa, nego se boriti za pravdu i istinu?”, ističe Šućur.

On je poručio svojim sugrađanima i da je mladost  po definiciji vrijeme ideala, hrabrosti i borbenosti a ne poltronstva i zadovoljenja sitnih interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.