Pretresi policije na devet lokacija: Oduzeto oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, dokumentacija
Foto: Uprava policije

Dvadeset treća akcija u borbi protiv OKG

Pretresi policije na devet lokacija: Oduzeto oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, dokumentacija

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, u okviru akcije „Boka“, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Kotoru i Herceg Novom, izvršili pretrese na 9 lokacija.

Naime, službenici SKP, CB Herceg Novi, OB Tivat su, 26.januara 2018., u okviru akcije „Boka 9“, izvršili pretrese devet lokacija koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica, i tom prilikom pronašli i oduzeli:tri pištolja, startni pištolj, startna replika automatskog pištolja „Heckler & Koch“, sedam lovačkih pušaka, kao i više komada različite opreme za vatreno oružje (optički nišani, uređaj za punjenje municije, više stalaka koji se koriste za upucavanje oružja), pušku – samostrijel, dvije vazdušne puške, oko 1 630 komada municije različitog kalibra, dva  vozila, devet mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top i tablet računara, radio vezu, 23 noža, vaga za precizno mjerenje i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija u iznosu od oko 140 000 eura, dužničko - povjerilačkih odnosa u iznosu od preko 160 000 eura i dokumentacija koja se odnosi na različite vrste ugovora.

Foto1

"Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedeno je devet  lica. U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, u Kotoru je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi jedan od vođa OKG Kavač R.Z, kojom prilikom je u stanu, između ostalog, pronađena izvjesna količina municije kalibra 9 m. 

"Takođe je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.C. (44) iz Kotora, koji je protekle nedjelje lišen slobode u Beogradu, kada je kod njega pronađen alat za oružje, 17 komada municije kalibra 8.57 mm (vojni snajper), dva prigušivača za pušku, kao i stalak za oružje, a zbog čega je protiv njega od strane nadležnih organa Republike Srbije podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 348 krivičnog zakonika Republike Srbije – nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Foto3

U današnjim aktivnostima policije izvršen je i pretres srtana i drugih prostorija koje koristi N.C, a koje se nalaze u Kotoru.

"Tom prilikom su pronađene i oduzete četiri lovačke puške i pištolj, jedna puška – samostrijel, oko 1.060 komada municije različitog kalibra, 23 noža, vaga za precizno mjerenje, kao i više komada opreme za vatreno oružje (optički nišani, uređaj za punjenje municije, više stalaka koji se koriste za upucavanje oružja)", navode iz policije.

Sve što je pronađeno i oduzeto bite predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 23 akcije koja je sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedene akcije, izvršili pretrese na 312 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.