UEFA kaznila BiH jer ne znaju engleski!
UEFA

Ostali bez jednog sudijskog mjesta u 2018. godini

UEFA kaznila BiH jer ne znaju engleski!

Bosna i Hercegovina je ostala uskraćeno za jedno sudijsko mjesto u evropskim takmičenjima iz potpuno bizarnog razloga.

Dragan Petrović je licencirani sudija za euro takmičenja u BiH, ali on ne "barata" engleskim jezikom dobro kao fudbalskim pravilima pa je sankcionisan od strane UEFA.

Spomenuti Petrović i Admir Šehović su iz BiH na listu sudija došli umjesto Ognjena Valjića i Edina Jakupovića jer su se poslednja dvojica oprostila od suđenja.

Međutim, Petrović će na svoj debi morati da sačeka, jer nije prošao na ispitu za engleski jezik. Prema pisanju portala Faktor.ba, tokom razgovora sa ljudima iz UEFA je napravio nekoliko grešaka pa je bosanskom Fudbalskom savezu stigla potvrda da UEFA na Petrovića ne računa.

Pošto promjena naknadno neće biti, Bosna i Hercegovina je ostala bez jednog sudijskog mjesta u 2018. godini i čeka naredni spisak koji će sačiniti Sudijski komitet UEFA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.