Boris Beker izgubio pehare koje želi da proda zbog dugova
Boris Berker

Pehari sa Vibldona i Australijan Opena

Boris Beker izgubio pehare koje želi da proda zbog dugova

Boris Beker izgubio je pet od ukupno šest Grend Slem trofeja koje je osvojio u karijeri i zatražio pomoć da se pronađu kako bi ih prodao i pokrio dugove.

Kako piše BBC, Bivšem treneru Novaka Đokovića, koji je proglasio bankrot prošlog juna, legendarnom Njemcu nedostaju dva trofeja sa Australijan Opena i tri sa Vimbldona, kao i zlatna olimpijska medalja.

"Gospodin Beker ne može da se sjeti gde je stavio trofeje", objavljeno je u zajedničkom saopštenju Bekera i njegovih stečajnih upravnika iz Londona. 

Nedugo zatim oglasili su se čelnici Vimbldona, Njemačke teniske asocijacije, Američke teniske asocijacije, Australijske teniske asocijacije i Kuće slavnih – istakavši da spomenuti pehari nijesu kod njih. 

Stečajni sud iz Londona je u junu donio presudu da Beker duguje veliku novčanu sumu privatnoj banci i da nema dovoljno sredstava da isplati. 

"Trenutno radimo na tome da lociramo i povratimo pehare sa Australian Opena i Vimbldona, kako bismo naplatili potraživanja dugova za naredne tri godine. Takođe, nastavljamo i istragu povodom pronalaženja nekretnina i ostalih vrijednosti koje su u vlasništvu gospodina Bekera, u Ujedinjenom Kraljevstvu i ostatku svijeta", rekao je Mark Ford, predstavnik kompanije Smit i Vilijamson, koja vodi stečajni postupak. 

Nekadašnji najbolji svjetski teniser sa samo 17 godina osvojio je titulu na Vimbldonu, a tokom karijere ukupno 64 trofeja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.