Simona Halep poslije velike borbe u finalu Australijan Opena
Simona Halep/ Getty Images

Simona Halep poslije velike borbe u finalu Australijan Opena

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas poslije velike borbe u polufinalu pobijedila Njemicu Andjelik Kerber sa 6:3, 4:6, 9:7.

Halep je do pobjede i plasmana u svoje prvo finale Australijan opena stigla posle dva sata i 22 minuta igre.

Najveća borba vodila se u trećem setu koji je trajao 68 minuta i u kojem su obje teniserke mogle do trijumfa. Prije odlučujućeg 16. gema u setu, i Halep i Kerber su imale do dvije meč lopte. "Stvarno je bio težak meč i dalje se tresem...

Znala sam i prije početka da će biti težak meč, da je Andjelik dobra protivnica i drago mi je što sam uspjela da dobijem. Nijesam odustajala čak i kad je ona bila bliža pobjedi i ponosna sam na sebe što sam uspjela da dobijem ovaj meč", rekla je trenutno prva teniserka svijeta.

 Rumunka će se za prvu gren slem titulu u karijeri, ali i prvo mjesto na WTA listi, boriti protiv Karoline Voznijacki iz Danske. Voznijacki je ranije danas u prvom polufinalu pobijedila Belgijanku Elis Mertens u dva seta. Kao i Halep, i Voznijacki će igrati svoje prvo finale Australijan opena.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.