Brnabić:  Evropa potrebna Balkanu
Foto:Tanjug

Svjetski ekonomski forum u Davosu

Brnabić: Evropa potrebna Balkanu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros na sastanku grupe "Novi lideri za Evropu", u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je Evropa potrebna Balkanu i da su evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana važne za budućnost regiona.

Na sastanku čiji je fokus bio budućnost Evrope i globalni trendovi, Brnabićeva je ponovila da je Srbija duboko posvećena evropskim integracijama, kao i da "dijeli evropske vrijednosti i ideju dugoročnog mira, prosperiteta i stabilnosti", saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka je o Srbiji, Zapadnom Balkanu i budućnosti Evrope razgovarala sa članovima grupe "Novi lideri za Evropu",  premijerom Estonije Jirijem Ratasom, zamenikom premijera Belgije zaduženim za digitalnu agendu i razvojnu saradnju Aleksandrom de Kroom, kao i sa ministarkom finansija Letonije Danom Reznice-Ozolom, navodi se u saopštenju. 

Ana Brnabić je član grupe "Novi lideri za Evropu" od oktobra 2016 godine, a čine je mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja.

U diskusiji su pored premijerke Srbije učestvovali i savejtnik predsednika SAD Džerad Kušner, premijer Poljske Mateus Moravjecki, potpredsjednik Evropske komisije Jirki Katainen, premijer Irske Leo Varadkar, ministarka odgovorna za bugarsko predsedavanje EU Ljiljana Pavlova, ministar evropskih poslova Crne Gore Andrija Pejović i drugi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.