Čuveni doktor o povredi Đokovića:To je kao Ahilova tetiva kod trkača ili koljeno kod košarkaša
Đoković

Čuveni doktor o povredi Đokovića:To je kao Ahilova tetiva kod trkača ili koljeno kod košarkaša

Ni posle šest mjeseci pauze,Novak Đoković nije uspio da se oporavi 100 odsto od povrede lakta, a medicinski stručnjak Piter Brukner analizirao je za sajt Australijan opena zdravstveno stanje šestostrukog šampiona.

- Pokušao je bez operacije, ali to očigledno nije dalo rezultate. Da li će hirurški zahtav nešto donijeti, teško je reći sada. Novak je sigurno zatražio mišljenja brojnih ljekara, i da je operacija bila najbolje rješenje, sigurno bi to uradio još prije šest mjeseci - naglasio je Brukner, čuveni doktor poznatih igrača australijskog fudbala i kriketa, prenosi Novosti.

Srpski teniser do osmine finala nije osjetio veće probleme sa laktom, ali prvi ozbiljniji napor nije mogao da izdrži. 

- Izgleda da je tkivo vrlo oštećeno. Nije baš tako lako oporaviti ga, jer je to problem koji je nastao pod konstantnim opterećenjem. Postoje nevjerovatno jake sile koje prolaze kroz te dvije tetive tokom top-spinova, pa nije iznenađenje da se problemi pojave.

Brukner je uporedio Novakovu situaciju sa povredama u drugim sportovima.

- To je kao Ahilova tetiva kod trkača ili koljeno kod košarkaša ili odbojkaša. Sila pritiska je ogromna kroz te tetive, ona nema dovoljan dotok krvi i potrebno je mnogo vremena da zacijeli.

Šest mjeseci pauze, izgleda, nije bilo dovoljno. 

- Znamo da Novak dobija najbolja mišljenja, fziioterapeute, terapije... Ali, očigledno da još ne može da izdrži veliki napor. Tetive su među najvećim izazovima u medicinskoj oblasti, jer ih je veoma teško vratiti u prvobitno stanje. Kortizon i krvne injekcije novijih metoda su dobra opcija, ali još nije potvrđeno da li donose boljitak ili je samo potreban dug period mirovanja - zaključio je Piter Brukner.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.