Evo koliko bi vam bila dugačka kosa da se nikada ne ošišate
Ilustracija

Evo koliko bi vam bila dugačka kosa da se nikada ne ošišate

Ženama kosa raste sporije nego muškarcima, ali zato oni brže ostaju bez nje.

Ako ste se zabrinuli zašto vam kosa svakog dana opada, nemojte da paničite, jer je normalno da čovjek dnevno izgubi od 30 do čak 100 dlaka. Svaki put kada vam otpadne, vlas se regeneriše i tako do 20 puta u toku života, a uz redovno održavanje svakog mjeseca bi trebalo da imate za centimetar dužu kosu.

Ako bi dlaka rasla tokom čitavog života, bez šišanja i prekomjernog opadanja, bila bi dugačka oko 10 m. Ženama kosa raste sporije nego muškarcima, ali zato oni brže ostaju bez nje.

Stručnjaci kažu da je kovrdžava kosa odraz srdačne i druželjubive osobe, ali ako stalno pokušava da je ispravi, znači da se time nesvjesno bori protiv haosa u emotivnom životu.

Za ljude sa tankom dlakom se vjeruje da imaju snažnu volju, kao što se onima sa uvijek srednjom dužinom pripisuje da su visoko inteligentni, onima sa veoma dugom da su samosvjesni, a kratke frizure dokaz su ležernosti i životne opuštenosti.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.