Svaki dana treba da napravite 10.000 koraka da bi smršali
Ilustracija

Svaki dana treba da napravite 10.000 koraka da bi smršali

Koliko treba da hodamo da bismo smršali pitanje je koje zanima mnoge, posebno one koji i dalje nemaju volje za jačim fizičkim aktivnostima, a imaju želju da poboljšaju zdravlje i dovedu svoju liniju u red.

Bez brige, jer ako ćete zaista da počnete malo više da šetate, odnosno da šetate tako da postignete neke rezultate, i to je moguće.

Hodanje je jedna od boljih fizičkih aktivnosti, jer jača vaše srce i sistem za cirkulaciju, sagorijeva višak masnoća, aktivira svaki mišić u tijelu, a najbolje je da šetate ovako:

Deset minuta lagane šetnje za zagrijavanje mišića i podsticanje metabolizma. Potom ubrzajte tempo i držite ga se 20 minuta. U tom periodu već će započeti proces sagorijevanja masnoća, a potom opet usporite i hodajte još barem 10 minuta.

Dok hodate, pripazite na to da vam tijelo bude u pravilnoj pozi. Vodite računa o tome da vam ramena budu opuštena, leđa ravna, a trbušni mišići lagano zategnuti.

Pripazite i kod disanja. Udišite kroz nos, izdišite na usta, a pripazite i na korake. Prvo peta, onda prsti.

Treninge šetnjom započnite realnom udaljenošću, a potom je s vremenom povećavajte i ubrzavajte tempo kako bi svaka šetnja bila barem malo intenzivnija od prethodne.

Da biste od hodanja zaista i smršali, obično se spominje onih slavnih 10.000 koraka, ali u slučaju da stvarno želite da vidite brže rezultate, zacrtajte 12.000 do 13.000 koraka dnevno, a ako želite da pojačate i taj ritam, birajte zahtjevnije puteve s više uzbrdica i nizbrdica, piše Index.hr.

Iako ove silne hiljade koraka zvuče puno, pola sata do sat vremena šetnje, zavisno od tempa, biće dovoljno da odradite i taj zadatak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.