Iznenađenje ili ne: Novak poražen od Čunga!
Novak Đoković, foto: Getty images

Zaustavljen u osmini finala Australijan opena

Iznenađenje ili ne: Novak poražen od Čunga!

Novak Đoković zaustavljen je u osmini finala Australijan opena, iznenadio ga je Južnokorejac Hjeon Čung sa maksimalnih 3-0.

Najmlađi teniser u ovoj rundi prvog Grend slema sezone je potpuno nadigrao Srbina i posle troipočasovne borbe zabilježio najveću pobjedu u karijeri sa 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3),prenosi B92.

"Pokušavam da kopiram Novaka jer je on moj idol! Ne mogu da vjerujem u ovo", rekao je Čung i zasmijao cijelu Rod Lejver arenu.

Čung je ovaj trijumf izgradio na katastrofalnoj igri Đokovića, Srbin je pravio nevjerovatno veliki broj grešaka, imao čak devet duplih servis, te skoro 60 neiznuđenih

Čung će u najmanje očekivanom četvrtfinalu AO igrati protiv druge senzacije turnira u Melburnu, Amerikanca Tenisa Sandgrena, koji je eliminisao petog favorita Dominika Tima! 

U četvrtfinale su se u ponedeljak plasirali još Rodžer Federer i Tomaš Berdih, koji će biti rivali u narednoj rundi. Preostala dva polufinalna para čine Rafael Nadal – Marin Čilić i Grigor Dimitrov – Kajl Edmund.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.